Geschreven door Nanneke Bungenberg de Jong

Hoe kom ik bovenaan bij Google?

Zoekmachine optimalisatie houdt een pakket aan maatregelen in. Het doel daarbij is de website beter te laten scoren in de zoekmachines ( zoals Google).
Het komt er eigenlijk op neer dat je de techniek en de teksten van een website aanpast en werkt aan het opbouwen van goede links naar de website toe.

Er zijn 3 zaken van belang voor de plek waarin de website in de zoekmachine verschijnt:

  • SEO (search engine optimization)

U kunt zelf al in de voorbereiding van de ontwikkeling website rekening houden met een aantal punten. BungeWerk Webdesign adviseert u over deze zaken en zorgt technisch gezien voor alle punten die van belang zijn voor de SEO.

  • Het aantal bezoekers

Het aantal bezoekers is mede bepalend voor het resultaat in de zoekmachine. Websites met meer bezoekers scoren beter dan websites met minder bezoekers. U kunt zelf via bijvoorbeeld het inzetten van social media deze bezoekersaantallen positief beinvloeden.

  • Linkbuilding

Verder is ook het aantal relevante links naar uw website toe van belang. Relevante links zijn links vanaf andere websites die over het onderwerp gaan van uw website. Het opbouwen van dit netwerk van links wordt linkbuilding genoemd. BungeWerk kan u hierin uitgebreid adviseren en helpt u op weg.

Wilt u meer informatie?